“Wil je nu op avontuur, of wil je eerst een kopje thee.”
J.M. Barrie, Peter Pan

Jehee Vertelt is een jong en dynamisch productiehuis, gevestigd in Den Haag, die projecten ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar. Wij brengen voorstellingen, cultuureducatie projecten en youtube content, waarin klassieke verhalen en verbeelding centraal staan.

Onze ideeën zijn meer dan alleen de producties. Wij ontwikkelen totaalbelevingen, waarbij kinderen en hun families onderdeel worden het verhaal. 

Waarom (klassieke) verhalen:

L. Frank Baum schreef in het voorwoord van zijn boek, de tovenaar van Oz: “Fabels, sprookjes, mythes en legendes hebben de kindertijd begeleid, want elk kind heeft een aangeboren liefde voor fantastische, wonderbaarlijke en ongelofelijke verhalen.

Wij vinden verhalen belangrijk. Ze prikkelen de fantasie, de verbeeldingskracht. Wie heeft er als kind nou niet gefantaseerd dat hij een piraat uit Peter Pan was, of een prinses uit een sprookje. Fantasie laat het kind ontdekken, beleven, spelen en zich vereenzelvigen met de hoofdpersonages van het verhaal.

Helaas horen en lezen kinderen steeds minder verhalen. Daarom laten wij kinderen kennismaken met deze verhalen doormiddel van theatrale vormen. Bij onze projecten kijken en luisteren de kinderen naar verhalen, spelen ze met belangrijke onderdelen en thema’s, creëren ze hun eigen verhaal en worden ze onderdeel van verhalen.